Izdvojene vijesti: Pismo kardinala Joao Braz de Aviza predsjedniku HKVRPP-aPoruka za Dan posvećenog života 2014.Prvi međunarodni kongres o komunikaciji
 
Molitva:

Molitva iz homilija Ćirila Aleksandrijskog, biskupa

Pozdravljamo te, sveto otajstveno Trojstvo. Ti si nas sve prizvalo u ovu obitelj svete Marije Bogorodice.

Pozdravljamo te, Bogorodice Marijo, divno blago svega svijeta, neugasiva luči, kruno djevičanstva, žezlo prave nauke, nerazorivi hrame, mjesto onomu koga prostor ne može obuhvatiti; majko i djevice, po kojoj je u svetim Evanđeljima nazivan blagoslovljenim onaj koji dolazi u ime Gospodnje.

Zdravo ti, koja si u svom svetom djevičanskom krilu obuhvatila Onoga koji je neizmjeran i koji se ne može obuhvatiti. Po tebi se slavi sveto Trojstvo i iskazujemo mu poklon; po te bi je slavljen predragocjeni Križ i klanjaju mu se po svem svijetu; po tebi se raduje nebo; po tebi se vesele anđeli i arkanđeli; po tebi bježe zli dusi; po tebi je s neba odstupio zavodnik đavao; po tebi je stvorenje što je palo, uzeto u nebo; po tebi je svekoliko stvorenje, sapeto prije otrovima idola, dospjelo do spoznanja istine; po tebi se vjernicima ostvaruje sveto Krštenje; po tebi ulje radosti; po tebi su po svem svijetu zasnovane crkve; po tebi se narodi vode pokori.

Evo, dakle, sve se veseli. Štujmo i klanjajmo se Jedinstvu, bojmo se i častimo nedjeljivo Trojstvo. Slavimo uz hvale Mariju, koja je vazda Djevica, sveti Božju hram, i njezina Sina, bezgrešnog Zaručnika. Njemu slava u vijeke vjekova. Amen.

Moli za nas sveta Bogorodice!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

slika

Molitve u Karmelu

Bl. Djevici Mariji

“Presveta Bogorodice, prijestolje Očevo, boravište Sinovo, lađo Duha Svetoga, slavo Libanona i Šarona, uresu Karmela. Ti, koja u svemu držiš prvinu i nadilaziš puninu anđeoske i ljudske veličine. Zaštitnice Karmela, budi blizu svojoj ljubljenoj obitelji.

Ako se uzdignemo, ne daj da budemo drski; ako bi obilovali, daj da budemo umjereni; ako nas obuzme nemar, daj nam budnost; ako nas snađu slabosti, daj nam ljubav.

Ti si, Majko, Bogu, anđelima i ljudima rodila slogu. Potvrđuj u nama trajno zajedništvo ljubavi. Po tebi, Majko milosrđa, vjerujemo da se u nama može obnoviti propalo; po tebi, vjerujemo, možemo se uzdići u putanju milosti.

Zaštitnice Karmela i Majko Kristova, otkloni pad kojeg počinjamo u slabostima i borbi za goli život, a nadodaj što nedostaje našoj volji.

Sve nek bude na slavu Tvoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista, koji s Ocem i Duhom Svetim živi i kraljuje, Bog, u sve vijeke vjekova. Amen!”

Moli za nas sveta Bogorodice!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Bože, ti si Karmelski Red uresio posebnim naslovom Bl. Djevice Marije, roditeljke svoga Sina. Daj nama, koji joj svetom službom slavimo spomen, da nas ona brani svojom zaštitom, te dostignemo vječne radosti. Po Kristu Gospodinu našemu!

Svetom Ocu Josipu

 

Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. Rodit će Sina, a Ti ćeš mu nadjenuti ime Isus!”

Moli za nas sveti Oče Josipe!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Bože, u svojoj si providnosti izabrao svetoga Josipa za zaručnika Majci svoga Sina. Mi ga štujemo kao zaštitnika na zemlji; daj da nam na nebu bude zagovornik. Po Kristu Gospodinu našemu!

Svetom Ocu Iliji

 

“Ilija je jeo i pio i okrijepljen tom hranom išao je sve do gore Božje.”

Moli za nas sveti Oče Ilija!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Svemogući Bože, ti si pozvao blaženog Iliju, tvoga proroka i našega Oca, da živi pred Tvojim licem i revnuje za Tvoju slavu. Daj i nama, svojim slugama, da vazda tražimo Tvoje lice i budemo svjedoci Tvoje ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu!

Svetoj Majci Tereziji

 

“Sveta Majko Terezijo, pogledaj s nebeskih visina i posjeti vinograd što ga je zasadila tvoja desnica i učini ga savršenim!”

Moli za nas sveta Majko Terezijo!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih

Bože, ti si svojim Duhom podigao u Crkvi blaženu Tereziju, Majku našu, da nam očituje put traženja savršenstva. Daj da se vazda hranimo hranom njezine nebeske nauke, te nas ražari želja za pravom svetošću. Po Kristu Gospodinu našemu!

Svetom Ocu Ivanu od Križa

 

“A ja, Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio, osim Križem Gospodina našega Isusa Krista, po kojem je meni svijet raspet i ja svijetu.”

Moli za nas sveti Oče Ivane!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Bože, ti si blaženoga Ivana od Križa, našega Oca, svome narodu dao za učitelja duhovnoga života. Daj da se oslonimo na njegov primjer i nauku, da idemo putem vjere, ufanja i ljubavi, te postignemo savršenu slobodu djece Tvoje. Po Kristu Gospodinu našemu!

Svetoj Tereziji od Djeteta Isusa (Maloj Tereziji)

 

“Gospodin ju je okružio ljubavlju i poučavao; čuvao je ko’ zjenicu oka svoga. Poput orla raskrilio je krila i ponio je na svojim perima. Sam Gospodin bijaše joj vođa!”

Moli za nas sveta Terezijo!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Bože, Ti si svoje Kraljevstvo obećao poniznima i malenima. Daj nam s pouzdanjem ići putem svete Terezije, te se njezinim zagovorom i nama otkrije vječna slava Tvoga lica. Po Kristu Gospodinu našemu!